Nötkött

tendemeat_notkott

Vårt nötkött kommer uteslutande från en handfull utvalda gårdar i Uruguay. Vi på Tendermeat har höga krav på våra leverantörer gällande uppfödning, djurhållning och köttkvalitet och kvalitetssäkrar själva allt kött inför import. Pando/Ontilcor S.A. (familjeföretag) är den producent vi samarbetat allra längst med ( över 14 år ) och vi känner oss verkligen privilegierade då deras produkter är bland de allra bästa man idag kan få från Uruguay! Tillsammans besöker vi regelbundet vår olika uppfödare ( ibland med någon av våra kunder ) och får då vara med om urval/ gallring. De djur vi valt är uteslutande stutar av raserna Hereford och/eller Angus – vilket borgar för köttets extremt höga och jämna kvalitét (marmorering o smak bjuder vi på :)

Oxfilé, entrecote och ryggbiff är de ädlare detaljer vi arbetar med ( såväl kylt som fryst ) förutom högrev, fransyska, nötytterlår m.m. Gemensamt för samtliga detaljer är den höga och jämna kvalitén!