Om kött

Vi på Tendermeat brinner för bra kött. Bra kött kan oftast avgöra om en middag eller fest blir lyckad eller inte och vi vet hur frustrerande det kan vara att ha förberett en middagskväll under en lång tid för att sedan märka att köttet man serverat är segt, smaklöst eller senigt. Vi är säkra på du som handlare, krögare eller konsument vet hur du ska hantera råvaror, dessutom kan du tryggt lita på att Tendermeats kött gör halva jobbet!

tendermeat_grill

Det är viktigt för oss att alltid möta och om möjligt överträffa våra kunders höga krav på våra produkter och vi kvalitetssäkrar därför vårt kött i flera steg:

1. Råvaran

Den första och viktigaste faktorn är själva köttets kvalitet. Det kan tyckas självklart, utan en bra grundkvalitet på köttet spelar en dyr grill, avancerade marinader eller komplicerad kryddning ganska liten roll. För att vara säker på att du serverar en bra rätt är det framför allt köttets kvalitet som spelar roll. Vi prövar själva allt kött och vi importerar endast kött av allra högsta kvalitet.

2. Ursprung

Vi på Tendermeat har alltid fullständig koll på varifrån vårt kött härstammar. Vi besöker själva de uppfödare och gårdar som levererar vårt kött och vårt personliga engagemang ger oss direkt insyn i samtliga förhållanden och arbetsmetoder hos alla våra leverantörer.

3. Transporter

Långa transporter av djur är stressande och skadligt för djuren och påverkar även köttets kvalitet. De uppfödare vi samarbetar med ligger därför aldrig längre bort än 3 timmar från vår anläggning. Dessutom sker transporterna under eftermiddag/kvällen då värmen oftast lagt sig. Det är mer skonsamt för både djuren och miljön och förhöjer även i slutändan smaken på köttet.

4. Tendermeat Quality

För att vi på Tendermeat ska importera kött från gårdar och leverantörer kräver vi inte bara att köttet ska hålla en särskilt hög kvalitet, utan även att djurhållning, uppfödning och transporter sker på betryggande sätt. Genom att ställa dessa krav på våra leverantörer kan vi på Tendermeat garantera att du i din tur kan erbjuda dina kunder det allra bästa köttet – Tendermeat Quality.